Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τα φέρετρα που αλλάζουν θέσεις

Ένας από τους πιο διάσημους θρύλους στα Μπαρμπέιντος είναι αυτός για φέρετρα που μετακινούνται από ανεξήγητες δυνάμεις.
Το φαινόμενο εκδηλώθηκε στον ημιυπόγειο οικογενειακό τάφο των Chase, οι οποίοι τον αγόρασαν χωρίς να απομακρύνουν το ξύλινο φέρετρο με τη σορό της προηγούμενης ιδιοκτήτριάς του, Thomasina Goddard, τον Ιούλιο του 1807.
Από το 1809 έως και το 1812 πεθαίνουν οι δύο κόρες της οικογένειας η μόλις δύο ετών Mary Ann Chase και η μεγαλύτερη αδελφή της Dorcas. Λίγες εβδομάδες αργότερα πεθαίνει και ο πατέρας Thomas Chase, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο μισητούς άνδρες στην περιοχή.
Όταν ανοίχτηκε ο τάφος για την κηδεία του πατέρα, κανένα από τα φέρετρα δεν ήταν στη θέση του…
Αρχικά επικράτησε η θεωρία ότι επρόκειτο για έργο βανδάλων, ωστόσο το πρόβλημα ήταν ότι η είσοδος στον τάφο, ήταν σφραγισμένη με… τσιμέντο!

Το φέρετρο του πατέρα Thomas Chase τοποθετήθηκε μέσα στο τάφο ο οποίος σφραγίστηκε κατά τη συνήθη διαδικασία.
Τον Σεπτέμβριο του 1816, ο τάφος ξανα-άνοιξε για την κηδεία του 11χρονου Charles Brewster Ames.
Όλοι αντίκρισαν ξανά την ίδια εικόνα. Τα φέρετρα είχαν μετακινηθεί, ανάμεσά τους και το φέρετρο (βάρους 120 κιλών) του πατριάρχη της οικογένειας, Thomas Chase.
Έκτοτε όσες φορές άνοιξε ο τάφος, η εικόνα ήταν πάντα η ίδια, στο εσωτερικό τα φέρετρα πεταμένα δεξιά και αριστερά.

Τον Ιούλιο του 1819, όταν παρουσία του κυβερνήτη διαπιστώθηκε η ίδια εικόνα, διέταξε να σφραγιστεί, ενώ ο ίδιος έριξε άμμο στο πάτωμα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν εισβολείς.
Τον Απρίλιο του 1820 με διαταγή του κυβερνήτη ο τάφος άνοιξε και τίποτα δεν είχε αλλάξει από τις προηγούμενες φορές. Τα φέρετρα ξανά άνω-κάτω και αναποδογυρισμένα. Στην άμμο δεν υπήρχαν ανθρώπινα ίχνη.
Με εντολή του κυβερνήτη ο τάφος άδειασε και οι σοροί μεταφέρθηκαν σε άλλο νεκροταφείο.
Οι θεωρίες του πλημμυρισμένου τάφου ή του σεισμού φάνηκαν ως πιθανές εξηγήσεις, αλλά γρήγορα εξασθένησαν, καθώς αίνιγμα παραμένει μέχρι και σήμερα γιατί σε όλες τις περιπτώσεις το ξύλινο φέρετρο της πρώτης ιδιοκτήτριας του τάφου ήταν ανέπαφο και στη θέση του.
 

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Οι διασημότερες φωτογραφίες φαντασμάτων

Οι 10 πιο διάσημες αυθεντικές φωτογραφίες φαντασμάτων που έχουν καταγραφεί σε φωτογραφικό φιλμ. Βέβαια,όσοι είναι δύσπιστοι θα ισχυριστούν πως ίσως είναι κάποιο παιχνίδι της κάμερας, ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι πολλές από αυτές έχουν ληφθεί δεκαετίες πριν από την εμφάνιση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής και του photoshop.
Παραθέτουμε τις φωτογραφίες και τα συμπεράσματα δικά σας.
10. Κουίνσλαντ - Αυστραλία, 1946

 
Mία μητέρα φωτογραφίζει τον τάφο της έφηβης κόρης της στο Κουίνσλαντ ττης Αυστραλίας, το 1946. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ωστόσο ένα άγνωστο παιδί να κάθεται πάνω στον τάφο.
9. Τα πρόσωπα του πλοίου Watertown, 1924
Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1924 και δείχνει τα πρόσωπα δύο νεκρών μελών του πληρώματος του εμπορικού πλοίου S.S. Watertown. Normally. Οι δύο ανδρες είχαν πεθάνει λίγες ημέρες νωρίτερα από ασφυξία καθαρίζοντας μία δεξαμενή πετρελαίου. Το αρνητικό εξετάστηκε και δε βρέθηκε κάποια παρέμβαση.
8. Το κορίτσι στις φλόγες, 1995
Η περίφημη αυτή φωτογραφία του νεαρού κοριτσιού τραβήχτηκε στη διάρκεια πυρκαγιάς στο δημαρχείο του Σροπσάιρ, από έναν φωτογράφο που στεκόταν απέναντι. Στο αρνητικό εμφανίστηκε το κορίτσι μέσα στο φλεγόμενο κτίριο, ωστόσο παρά τις έρευνες που έγιναν δεν βρέθηκαν λείψανα που να μαρτυρούν ότι βρισκόταν εκεί. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τη νεαρή Τζέιν Τσάρμ η οποία έκαψε κατά λάθος με ένα κερί το δημαρχείο το 1677.
7. Η γυναίκα στο νεκροταφείο, 1991
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι προϊόν ενός ειδικού στη φωτογράφιση παραφυσικών φαινομένων και με ειδικό εξοπλισμό. Η φωτογράφιση έγινε στο νεκροταφείο του Ιλινόι στις 10 Αυγούστου του 1991, και το αξιοπερίεργο είναι ότι η οντότητα "συνελήφθη" μέρα μεσημέρι από το φωτογραφικό φακό. Πρόκειται για γυναίκα η οποία είναι τυλιγμένη σε σάβανο της εποχής της, η οποία κάθεται πάνω σε έναν τάφο.
6.Το πνεύμα του Corroboree Rock, 1959
Ο αιδεσιμότατος του Corroboree Rock στην Αυστραλία το 1959 τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία της οντότητας που εμφανίζεται σχεδόν άυλη. Μέχρι σήμερα δεν μπορεί να δοθεί καμία εξήγηση, που ίσως να ήταν δυνατή με τη σύγχρονη τεχνολογία όπως αυτή του Photoshop, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο το 1959.
5.Η αναμνηστική φωτογραφία, 1919
Μία κλασική φωτογραφία φαντάσματος. Ημερομηνία λήψης 1919 από τον συνταξιούχο αξιωματούχο της ΡΑΦ που δείχνει τη μονάδα του στο Βασιλικό Ναυτικό. Στη μικρή φωτογραφία αριστερά, πίσω από τον στρατιώτη φαίνεται το πρόσωπο ενός άνδρα. Αναγνωρίστηκε ως ο μηχανικός της μονάδας ΦρέντιΤζάκσον, ο οποίος ωστόσο είχε σκοτωθεί δύο μέρες νωρίτερα. Η κηδεία του είχε γίνει νωρίτερα την δια ημέρα και μάλλον δεν ήθελε να απουσιάζει από αυτή την αναμνηστική φωτογραφία.
4. «Απίστευτο κι όμως αληθινό», 1978
Μία από τις πιο περίεργες φωτογραφίες. Τραβήχτηκε από το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Απίστευτο κι όμως αληθινό», το 1978, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες με αρκετούς μάρτυρες στο Σάνβιλ της Καλιφόρνια σε ένα μέρος με έντονη παραφυσική δραστηριότητα. Στην ανάλυση εμφανίζεται ένας άνδρας αριστερά να ακουμπά στον τοίχο, αλλά κανείς από τους παρόντες δεν τον είδε εκείνη την ώρα. Υπάρχει μια ιστορία ότι το 1869 ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του από μόλυνση όταν αυτοτραυματίστηκε με το τσεκούρι του στο σημείο όπου στέκεται ο άνδρας.
3. Ο λόρδος Combermere, 1891
Ίσως πό τις παλαιότερες φωτογραφίες φαντάσματος. Ελήφθη το 1891 στη βιβλιοθήκη του Combermere Abbey. Πρόκειται για τον Λόρδο Combermere (διοικητής ιππικού), ο οποίος όμως είχε ταφεί 4 μίλια μακριά και το σπίτι ήταν κλειδωμένο και άδειο.
2. Η κ.Τσίνερι στο πίσω κάθισμα
Κατά την επίσκεψή της στον τάφο της μητέρας τη ςτο 1959 η Μάμπελ Τσίνερι θέλησε να τελιώσει το φιλμ που είχε στη μηχανή φωτογραφίζοντας τον άνδρα της στο αυτοκίνητο. Μόλις όμως εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες διαπίστωσαν πως στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, καθόταν η μητέρα της ! Μάλιστα είχε καθίσει στη συνηθισμένη θέση της περιμένοντας υπομονετικά να φύγουν για το σπίτι! Η φωτογραφία εξετάστηκε από ειδικούς οι οποίοι αποφάνθηκαν πως είναι γνήσια.
1.Η διασημότερη φωτογραφία φαντάσματος
Ίσως η πιο διάσημη φωτογραφία φαντάσματος. Ελήφθητο 1936 από φωτογράφους που είχαν σταλεί αποστολή από περιοδικό στο Norfolk της Αγγλίας. Αξιοπερίεργο με αυτή την φωτοταγραφία είναι ότι ενώ στις περισσότερες η οντότητα εμφανίζεται αμέσως μετά την εμφάνιση του φιλμ, σε αυτή η γυναίκα που κατεβαίνει τις σκάλες εμφανίστηκε δευτερόλεπτα πριν ανάψει το φλας
Όσο κι αν εξετάστηκε, όσο κι αναναλύθηκε από πάρα πολλούς ειδικούς δεν βρέθηκε κάποιο σημάδι παρέμβασης με συνέπεια να θεωρείται μία από τις καλύτερες του είδους της.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - Πυραμίδες στην Ελλάδα

Oι πυραμίδες που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, αποτελούν μοναδικά δείγματα πυραμιδικής αρχιτεκτονικής στον ευρωπαϊκό χώρο. Η μορφή τους, η αρχιτεκτονική τους, καθώς και η στατιστική τους τοποθέτηση, κατατάσσουν μερικές από αυτές στην προπελασγική περίοδο. Η Ακαδημία Αθηνών έχει χρονολογήσει τα κτίσματα αυτά μέχρι και στο 2.700 π.Χ.. Οι ελληνικές πυραμίδες διαφέρουν από τις γνωστές αιγυπτιακές ως προς τη μορφή και πιθανότατα ως προς τη χρήση.
Για το ζήτημα των πυραμίδων έχουν μιλήσει και οι αρχαιολόγοι του Αργούς οι οποίοι συμφωνούν στην ίδια χρονολογία, μόνο που αυτοί έχουν διαφορετική άποψη για τη χρήση των πυραμίδων.
Η χρήση μας ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο, αλλά υπάρχουν πολλές απόψεις και δεν μπορούμε να καταλήξουμε οριστικά σε κάποιο συμπέρασμα. Υπήρξαν ταφικά μνημεία, μικρά οχυρά, φρυκτωρίες, αστρονομικά παρατηρητήρια ή ναοί; Απ' ό,τι φαίνεται, θα μπορούσαν να χρησιμεύουν σε πολλά πράγματα.

Η πυραμίδα στο Ελληνικό Αργολίδας
Η πυραμίδα στο Ελληνικό Αργολίδας αναφέρεται στον Παυσανία και με τη μέθοδο της θερμοφωταύγειας χρονολογείται από το 2700 π.Χ.


Πυραμίδες ή πυραμιδοειδή κτίσματα;

Το ορθότερο είναι πυραμιδοειδή κτίσματα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για κόλουρες πυραμίδες και όχι για ολοκληρωμένες πυραμίδες όπως της Αιγύπτου. Η κατασκευή τους, για στατικούς λόγους, δεν μπορεί να στηρίξει μια μυτερή στέγη. Εάν ήταν όπως στην Αίγυπτο συμπαγείς, θα ήταν δυνατό να στηριχθεί μια τέτοια στέγη. Μας είναι άγνωστη όμως η χρήση τους. Πιθανόν να κατασκευάστηκαν την ίδια εποχή και από τους ίδιους τεχνίτες για κάποιους λόγους που ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ. Από τη σκοπιά αυτή, τις τυλίγει ένα μυστήριο.

Η πυραμίδα στο Ελληνικό Αργολίδας
Η πυραμίδα στο Ελληνικό Αργολίδας από μία άλλη οπτική γωνία.


H χρονολόγησή τους

Υπάρχει μια νέα μέθοδος που προσπαθεί να προσφέρει στους αρχαιολόγους μια εύκολη χρονολόγηση της πέτρας, αλλά βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Με τη μέθοδο αυτή υπολογίζεται ο χρόνος που παρέμεινε η πέτρα εκτεθειμένη στον ήλιο από τη στιγμή που κόπηκε από το λατομείο. Όμως ποτέ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το ακριβές χρονικό διάστημα κατά το οποίο το δομικό υλικό έμεινε εκτεθειμένο μέχρι να χτιστεί. Επομένως, είναι ανασφαλής σαν μέθοδος. Ίσως, αν τελειοποιηθεί, να φανεί χρήσιμη.
Αυτή τη στιγμή έχει δώσει κάποιες ηλικίες γύρω στο 3000 και το 3500 π.Χ..

Η μελέτη τους, σχεδόν ανύπαρκτη μέχρι τώρα, θα δώσει την απάντηση και θα φωτίσει ακόμη μια άγνωστη πτυχή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.


Η πυραμίδα του Ταϋγέτου

Η μεγαλύτερη γνωστή πυραμίδα, η οποία είναι και η αρχαιότερη παγκοσμίως, βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου, πάνω ακριβώς από τη Λακωνία.
Λακωνία = Λα-κωνία. Στα Αρχαία Ελληνικά, "λας" σημαίνει "λίθος", συνεπώς η ονομασία και μόνον της περιοχής, "Λίθος" + "Κωνικός", αποκαλύπτει την πραγματικότητα. Δεν νομίζω να είναι τυχαίο.

Η πυραμίδα του Ταϋγέτου
Η κορυφή "Προφήτης Ηλίας" του Ταϋγέτου, η οποία έχει το σχήμα μιας πυραμίδας. Το ερώτημα είναι, το αν είναι τεχνιτό κατασκεύασμα, ή φυσικό.


Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ερευνητών που υποστηρίζουν ότι η κορυφή "προφήτης Ηλίας" του Ταϋγέτου λαξεύτηκε, προκειμένου να αποκτήσει πυραμιδοειδή σχήμα, ενώ υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα είναι φυσική και δεν κατασκευάστηκε από ανθρώπινο χέρι.
Όμως γεγονός είναι ότι όσοι επισκέπτονται την βραχοπυραμίδα παραξενεύονται από την απότομη αλλαγή του τοπίου, στο σημείο που είναι η βάση της. Στο σημείο που αρχίζει η βραχοπυραμίδα, το βουνό γίνεται σχετικά λείο και ομαλό, ενώ πιο πριν δεν είναι. Αξιοπερίεργη είναι επίσης σκιά που δημιουργεί η πυραμίδα, στην ανατολή και στην δύση του ηλίου.

Η πυραμίδα του Ταϋγέτου
Η πυραμίδα του Ταϋγέτου από μία πιο κοντινή λήψη.


Η πυραμίδα είναι ορατή από τη πόλη της Σπάρτης, αν κοιτάξεις προς τα δυτικά. Οι αρχικές διαστάσεις της Πυραμίδας του Ταϋγέτου είναι άγνωστες. Η φθορά από τις δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια από τη λάξευσή της είναι τεράστια. Όμως το οτι πρόκειται περί τεχνικού-λαξευτού έργου και όχι φυσικού σχήματος, αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδας και κυρίως από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της.

Η πυραμίδα του Ταϋγέτου
Η πυραμίδα του Ταϋγέτου από μία άλλη οπτική γωνία.


Αρχαία Ελλάδα - Ο Δίσκος της Φαιστού


PDF Εκτύπωση E-mail


 
Στις 3 Ιουλίου του 1908, ο Ιταλός αρχαιολόγος Λουΐντζι Περνιέ (Luigi Pernier), έκανε μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις σχετικά με τα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας. Η ανακάλυψη έγινε στην Μινωική πόλη της Φαιστού (νότια Κρήτη), και το εύρημα είναι ο περιβόητος δίσκος της Φαιστού.


Ο δίσκος της Φαιστού (1η πλευρά). Αποτυπώνονται 122 σύμβολα.

 Ο δίσκος της Φαιστού (2η πλευρά). Αποτυπώνονται 119 σύμβολα.


Χρονολογείται στον 17ο αιώνα π.Χ. και είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαίας Ελλάδας, καθώς ο σκοπός και τα αναγραφόμενα σύμβολα σε αυτόν, παραμένουν έως σήμερα άγνωστα.
Ο δίσκος έχει μέση διάμετρο περίπου 15 εκατοστά, ενώ το πάχος του είναι 2 περίπου εκατοστά και είναι φτιαγμένος από πηλό.
Υπάρχουν πάνω του χαραγμένα, 45 διαφορετικά σύμβολα. Στην μία πλευρά υπάρχει σειρά από 122 σύμβολα ενώ στην δεύτερη πλευρά είναι χαραγμένα 119 σύμβολα. Τα σύμβολα, με την χρήση κάθετων γραμμών, είναι χωρισμένα σε ομάδες (λέξεις).

 Ο δίσκος της Φαιστού ανακαλύφθηκε στην Αγία Τριάδα της νότιας Κρήτης, 3 χλμ. δυτικά από τα ανάκτορα της Φαιστού. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, στην Αγία Τριάδα βρισκότανε το "θερινό ανάκτορο" των βασιλέων της Φαιστού.


Πάρα πολύ αρχαιολόγοι και ερευνητές, έχουν προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσουν τον  δίσκο της Φαιστού. Έχουν δοθεί πολλές ερμηνείες, όπως για παράδειγμα ότι πρόκειται για προσευχή, για ένα γεωμετρικό θεώρημα, για διήγηση μιας ιστορίας, για ημερολόγιο και άλλα πολλά. Μερικοί πιστεύουν ότι περιγράφει τους άθλους του Ηρακλή, αλλά και ότι συμβολίζει την εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης. Άλλοι μελετητές πιστεύουν ότι μερικά σύμβολα δηλώνουν σχέσεις με το αστέρι Σείριο.

Απεικόνιση των συμβόλων της πρώτης πλευράς του δίσκου της Φαιστού, ομαδοποιημένα σχηματίζοντας λέξεις έτσι ακριβώς όπως είναι στο εύρημα.

 
Απεικόνιση των συμβόλων της δεύτερης πλευράς του δίσκου της Φαιστού, ομαδοποιημένα σχηματίζοντας λέξεις έτσι ακριβώς όπως είναι στο εύρημα.


Επίσημα, από την επιστημονική κοινότητα, δεν έχει γίνει αποδεκτή καμία ερμηνεία. Έτσι ο δίσκος παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια.

 

Στην πρώτη πλευρά του δίσκου της Φαιστού, υπάρχει ένα σύμβολο που μοιάζει με ένα Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο (Α.Τ.Ι.Α. ή UFO). Η επίσημη άποψη της επιστημονικής κοινότητας, είναι ότι πρόκειται για ένα καπάκι, ή για ένα εργαλείο για την κοπή του δέρματος. Το γεγονός όμως ότι ο μυκηναϊκός πολιτισμός εξαφανίστηκε έτσι ξαφνικά, βάζει πολύ κόσμο σε σκέψεις.

Μερικές από τις ερμηνείες που έχουν δοθεί για το κείμενο στο δίσκο της Φαιστού, είναι οι παρακάτω:
  • Θρησκευτικός ύμνος
  • Λίστα με ονόματα στρατιωτών
  • Έγγραφο στη Χιττιτική γλώσσα (γλώσσα των Χετταίων) στην οποία ένας βασιλιάς συζητά την ανέγερση του ανακτόρου της Φαιστού
  • Προσευχή
  • Γεωμετρικό θεώρημα
  • Διήγηση μιας ιστορίας
  • Ημερολόγιο
  • Περιγράφει τους άθλους του Ηρακλή
  • Εξιστορεί την εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης
  • Αναφορά στο αστέρι Σείριο
  • Η ιστορία της "Γέννεσης"
  • Αναφορά στον Δαίδαλο και στον λαβύρινθο του Μινώταυρου τον οποίο και κατασκεύασε
  • Εξιστόρηση του Μεγάλου Κατακλυσμού
  • Διπλής όψεως σφραγίδα, που με την αποτύπωσή της πάνω στην άμμο, χρησιμοποιούταν σαν εργαλείο εκμάθησης για τους αστρονόμους της εποχής.

Μπορούμε να πούμε ότι ο δίσκος της Φαιστού, πέρα από τα μυστήρια που τον περιλαμβάνουν είναι αναμφισβήτητα ο πρώτος «σκληρός δίσκος» υπολογιστών. Ότι και να γράφει πάντως, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε «σκληρό δίσκο» υπολογιστών “Double sided”, “Low density” και “Read only”, ο οποίος δουλεύει μέχρι σήμερα.
 

Έκρηξη ηλίου! Μπορεί να είναι πιθανή αιτία καταστροφής της γης;;

Έκρηξη ηλίου PDF Εκτύπωση E-mail
Η έκρηξη του ηλίου, είναι από τις πιο ρεαλιστικές θεωρίες καταστροφής του πλανήτη μας, από όλες τις άλλες. Σύμφωνα με υπολογισμούς των αστρονόμων, σε 5 εκατομμύρια χρόνια περίπου, ο ήλιος μας θα έχει εξαντλήσει όλο το υδρογόνο (H) που διαθέτει και καίει αυτή τη στιγμή, και έτσι θα αρχίσει να καίει ήλιο (He). Κατά τη διάρκεια αυτή, ο ήλιος μας, θα έχει κόκκινο χρώμα και θα μεγαλώσει δραματικά το μέγεθός του, αυξάνοντας την μάζα του κατά 30%. Η φάση αυτή, ονομάζεται «red giant», δηλαδή «ερυθρός γίγαντας». Το γεγονός ότι θα αυξήσει τη μάζα του, σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή για τους πλανήτες που βρίσκονται κοντά του, συμπεριλαμβανομένης και της Γης, μιας και θα απορροφηθούν από τον ήλιο.


Κατά την διάρκεια της φάσης του «ερυθρού γίγαντα», οι κοντινότεροι στον Ήλιο πλανήτες θα απορροφηθούν από αυτόν.

Αμέσως μετά την φάση του «ερυθρού γίγαντα», ο ήλιος θα γίνει εξαιρετικά συμπαγής με αποτέλεσμα να εκραγεί, δημιουργώντας αυτό που λέμε «supernova».



Δημιουργία ενός Supernova.


Στην περίπτωση που η Γη μας γλιτώσει χωρίς να απορροφηθεί από τον ήλιο, και πάλι θα είναι καταστροφικό το φαινόμενο του «ερυθρού γίγαντα», καθώς ο ήλιος θα έρθει πολύ κοντά στην Γη, και θα υπάρξει τεράστια αύξηση στην θερμοκρασία του πλανήτη μας, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί κάθε είδους ζωντανού οργανισμού.


Ακόμα και να μην αποροφηθεί η Γη από τον Ήλιο, θα υπάρχει τέτοια αύξηση της θερμοκρασίας,
ώστε να καταστραφεί κάθε ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη μας.

Τα μυστήρια της Πεντέλης

Το βουνό της Πεντέλης

Η Πεντέλη είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής με ύψος 1107μ. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο. Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν την εμφάνιση περίεργων φώτων και θορύβων. Εκατοντάδες αναφορές, μαρτυρίες, αλλά και πειράματα από ερευνητές του είδους. Σίγουρα πολλοί θα έχετε ακούσει για το πασίγνωστο και αποδεδειγμένο πλέον φαινόμενο του σταματημένου αμαξιού που σε συγκεκριμένη πλευρά του βουνού αντί να πέφτει λόγω της κλίσης ή της πλαγιάς, αυτό ανεβαίνει λόγω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην περιοχή.


Το βουνό της ΠεντέληςΤο βουνό της Πεντέλης. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο.


Από τα αρχαία ακόμα χρόνια έχουν παρατηρηθεί υπερφυσικά φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί πάρθηκαν τα ιερά μάρμαρα για την κατασκευή του Παρθενώνα, στον οποίο ποτέ δεν έχει κάτσει κάποιο περιστέρι ή άλλο πτηνό, πράγμα ανεξήγητο. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η ετυμολογία της λέξης Βριλήσσια. Προέρχεται από τη λέξη Βριλ, τον λαό που στα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι ζούσε κάτω από τους πρόποδες της Πεντέλης. Αν τώρα λάβουμε υπόψη και τη θεωρία της "κούφιας Γης", μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο ληστής Νταβέλης είχε διαλέξει τη σπηλιά στο συγκεκριμένο βουνό για κρυψώνα του. Η ονομασία της Πεντέλης παλιότερα, ήταν και Βριλίσιον όρος. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Πεντέλης. Οι πιο γνωστές, είναι: "Πύλη εν τέλι" "Πέντε Έλη" "Πύλη εν τω τέλι" Η εκδοχή ότι λέξη "Πεντέλη" προέρχεται ετυμολογικά από την φράση "Πύλη εν τέλος " αναφέρεται και στο βιβλίο "Κούφια Γη" του Παντελή Γιαννουλάκη.

Η σπηλιά του Νταβέλη

Στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, σε υψόμετρο 720μ., βρίσκεται η "Σπηλιά του Νταβέλη". Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν "Σπήλαιο των Αμώμων", δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο. Φημολογείται ότι ο περιβόητος λήσταρχος Νταβέλης στα μέσα του περασμένου αιώνα είχε ανακαλύψει υπόγεια περάσματα στη σπηλιά, που οδηγούσαν στην Αθήνα, αλλά και άλλες δυνάμεις, φυσικές και μη, που τον βοηθούσαν στους σκοπούς του. Το σπήλαιο έχει διαστάσεις περίπου 45x62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από το ζεύγος Πετρόχειλου το 1935. Όπως διαβεβαιώνουν οι μελετητές δεν βρήκαν καμία στοά που να οδηγεί προς την Αθήνα. Πάντως αντίθετα με τα παραπάνω, η θεωρία της "κούφιας Γης" επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και από τον μετροπόντικα που συνέχεια έπεφτε σε κενά κάτω από το έδαφος και σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν κάποια δεδομένη στιγμή στη σπηλιά του Νταβέλη ορισμένα περάσματα που οδηγούν στα ενδότερα του βουνού και λίγο αργότερα να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ... 
Αν θέλετε να κατεβάσετε τον παραπάνω χάρτη στον Υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στην παρακάτω εικόνα.
Χάρτης από το Goole Maps όπου φαίνεται η διαδρομή προς την σπηλιά του ΝταβέληΧάρτης από το Goole Maps όπου φαίνεται η διαδρομή προς την σπηλιά του Νταβέλη

Η ιστορία της "σπηλιάς του Νταβέλη", πρωτοήρθε στο κοινό προς το τέλος της δεκαετίας του 60 ή στης αρχές της δεκαετίας του 70. Υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές από τους κατοίκους της περιοχής, για "παράξενα φώτα" στον ουρανό, μικρά ανθρωποειδοί, παράξενους ήχους, φαντάσματα, κλπ.... Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον στην είσοδο.

H σπηλιά του ΝταβέληH σπηλιά του Νταβέλη. Bρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, σε υψόμετρο 720μ.


Σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά του Νταβέλη το ποσοστό της ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο σε σχέση με το κανονικό ποσοστό, ενώ στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή, φημολογείται ότι αν περιφέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου υπάρχουν καλές πιθανότητες να ανάψει μόνη της! Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες περαστικών για μυστηριώδεις τοπικούς στροβίλους διαμέτρου ενός μέτρου (κόκκινου, συνήθως, χρώματος), οι οποίοι δεν δικαιολογούνται αφού συμβαίνουν ακόμα και καλοκαιρινές μέρες, ενώ εκατό μέτρα πιο δίπλα υπάρχει πλήρης άπνοια.

Περίεργα σύμβολα

Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούνε σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα, ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς. Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι μία παλάμη η οποία είναι χαραγμένη στους μετακινείτε από σημείο σε σημείο, όσο περνάνε τα χρόνια. Η εν λόγω παλάμη, σήμερα βρίσκεται στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς, περίπου 1 μέτρα ψηλότερα από το έδαφος. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναφερθεί από τους επισκέπτες της σπηλιάς, ότι έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές.
Το ανάγλυφο χέρι στα τοιχώματα της σπηλιάςΤο ανάγλυφο χέρι στα τοιχώματα της σπηλιάς


Το ανάγλυφο χέρι, από άλλη οπτική γωνίαΤο ανάγλυφο χέρι, από άλλη οπτική γωνία


Ο θησαυρός

Υπήρχε κάποτε ένας θρύλος, που έλεγε ότι στην "Σπηλιά του Νταβέλη", υπήρχε κάπου θαμμένος ο θησαυρός του τρισένδοξου λήσταρχου Νταβέλη. Μάλιστα οι φήμες οργίαζαν και έλεγαν ότι ο θησαυρός ήταν κρυμμένος κάτω από τα δυο ιερά του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, με αποτέλεσμα να έχουν σκάψει όλη την περιοχή πίσω από τα ιερά. Οι φήμες όμως καλπάζανε, και κάποιοι φτάσανε στο σημείο να λένε ότι ο σταυρός που υπάρχει πάνω από τους ναούς της σπηλιάς χρησίμευε ως μοχλός, ο όποιος αν κάποιος τον μετακινούσε, τότε άνοιγε μια καταπακτή η όποια έβγαζε σε ένα υπόγειο χώρο όπου βρισκόταν ο θησαυρός του Νταβέλη. Από ότι φαίνεται όμως, μετά από τόσο καιρό ψαξίματος από όλους τους κυνηγούς θησαυρών όλα αυτά τα χρόνια, θησαυρός του Νταβέλη ουδέποτε υπήρξε στην περιοχή της σπηλιάς. Εξάλλου, ένας τόσο τρανός λήσταρχος όπως ο Νταβέλης, δεν υπήρχε περίπτωση να κρύψει τον θησαυρό του σε ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος, καθώς από την συγκεκριμένη περιοχή, πέρναγε πληθώρα κόσμου καθημερινά, καθώς το μέρος ήταν αρκετά γνωστό στην τότε Αθήνα.

Ο Ελληνικός στρατός

Μέχρι και ο Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη. Τη δεκαετία του 80, η πολεμική αεροπορία μπήκε στο παιχνίδι. Η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!!! Άρχισαν διάφορες εργασίες, οι οποίες ίσως αποτέλεσαν το έδαφος για κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα και παράξενους θορύβους. Έκλεισαν, ή προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή για να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα από τούνελ γύρω από την σπηλιά, και να συνδέσουν τη σπηλιά με αυτό το τούνελ. Η επίσημη εξήγηση ήταν, και είναι ακόμα, ότι ολόκληρο το σύστημα των τούνελ, είναι ένα μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ. Τόσο η χωροφυλακή όσο και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση για την ακριβή φύση των έργων αυτών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρνήθηκε αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Αργότερα όμως και μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" της 6ης Οκτωβρίου 1977 το Γ.Ε.Σ. παραδέχτηκε πως ο στρατός είχε ξεκινήσει άκρως απόρρητα έργα στη σπηλιά της Πεντέλης! Εν πάση περιπτώσει, μετά από μερικά χρόνια, σταμάτησε η κατασκευή του συστήματος των τούνελ, και οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας εγκατέλειψαν την περιοχή. Παλιοί κάτοικοι της περιοχής, σχετικά με τα στρατιωτικά έργα, λένε πως η απάντηση που τους είχε δοθεί τότε για την κατασκευή των διαφόρων τούνελ, ήταν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού, το οποίο υλικό, ήταν ανάγκη να φυλάσσεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι το ένα από τα δύο τούνελ μπορείς να το ακολουθήσεις για 80 μέτρα περίπου, και το γεγονός ότι η υγρασία είναι σε πολύ ανεβασμένα επίπεδα, τα καθιστά ακατάλληλα για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη σπηλιά, είχε κηρυχτεί στρατιωτική. Υπήρχε φρούρηση από στρατιώτες και απαγορευόταν η προσέγγιση πολιτών για τουλάχιστον 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, όπως ΑΤΙΑ κλπ.... Είναι επιβεβαιωμένο ότι διάφοροι εργαζόμενοι, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από την ίδια αιτία. Τον Καρκίνο!

Σήμερα

Μετά από το 1985, η "σπηλιά του Νταβέλη" έγινε πολύ διάσημη στα clubs των νέων, ως σημείο ισχύος. Έχουν συγκεντρώσεις εκεί ακόμα και σήμερα και χρησιμοποιούν τη σπηλιά ως σημείο αυτοσυγκέντρωσης και σκέψης. Ακόμη και μερικές ομάδες Μαύρης Μαγείας, χρησιμοποιούσαν παλιότερα τη σπηλιά για τελετές. Όλες οι θέσεις γύρω από τη σπηλιά έχουν ακόμα σημάδια από τις τελετές αυτές. Αν είναι λοιπόν να ετοιμάσετε κάποια εξερευνητική επιχείρηση, να φροντίστε να είστε σωστά εξοπλισμένοι με φακούς, μετρητή ραδιενέργειας (γκάιγκερ), λάμπες φθορίου και φυσικά φωτογραφική μηχανή ή ακόμα και βιντεοκάμερα. Και να μην πάτε μόνοι σας, φροντίστε να είστε τουλάχιστον τρεις και αυτό για δύο λόγους. Για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να έχετε μάρτυρες για όσα μπορεί πιθανώς να δείτε και να βιώσετε.