Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ψυχαναλυτής «πλαστογραφούσε» τις αναμνήσεις ασθενών του


Ένας Γάλλος ψυχοθεραπευτής καταδικάστηκε από δικαστήριο του Παρισιού σε πρόστιμο χιλιάδων ευρώ, επειδή «εμφύτευε» τραυματικές αναμνήσεις σε ασθενείς του.

Ψυχαναλυτής «πλαστογραφούσε» τις αναμνήσεις ασθενών του
Η υπόθεση μπορεί να θυμίζει την ταινία «Inception», ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Τα θύματα του Μπενουά Γιανγκ Τινγκ ήταν μια δικηγόρος και ένας επιχειρηματίας. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι ο ψυχοθεραπευτής τους ανάγκαζε

Περισσότερα για το άρθρο

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κυνηγοί φαντασμάτων ψάχνουν το τζίνι του Ριγιάντι Ίρκα

Εκατοντάδες ερασιτέχνες κυνηγοί φαντασμάτων έχουν περάσει τις πύλες του εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου Ριγιάντι Ίρκα στη Σαουδική Αραβία, αναζητώντας σημάδια του μοχθηρού τζίνι που στοιχειώνει το μέρος.

Κυνηγοί φαντασμάτων ψάχνουν το τζίνι του Ριγιάντι Ίρκα
Οι φήμες για το εν λόγω νοσοκομείο και τα απόκοσμα φαινόμενα που συμβαίνουν στους διαδρόμους και τις σκοτεινές πτέρυγες ξεκίνησαν μετά τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, το 1991. Εκεί νοσηλεύονταν τραυματισμένοι στρατιώτες.
Η φημολογία πήρε τεράστιες διαστάσεις μεταξύ κυρίως νέων, σε σημείο που οργάνωναν νυχτερινές εισβολές στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, έσπαζαν παράθυρα και άναβαν φωτιές.
«Νεαροί έστελναν μηνύματα στα κινητά, καλώντας σε μια επιχείρηση κατά ενός κακού τζίνι, που ζούσε στο νοσοκομείο», έγραψε η εφημερίδα «Okaz».
Βίντεο από τις νυχτερινές επιχειρήσεις των νεαρών ανέβηκαν στο διαδίκτυο, δείχνοντας φλόγες να καίνε τους φοίνικες στην αυλή του νοσοκομείου.
Τα τζίνι σύμφωνα με το Κοράνι και την αραβική μυθολογία είναι μοχθηρά πνεύματα, που ζουν σε παράλληλο κόσμο με αυτόν των ανθρώπων.
πηγή: newsbomb.gr

Τα δέντρα θυμούνται Μυστηριώδης ριπή ακτινοβολίας έπληξε τη Γη τον 8ο αιώνα μ.Χ.

Λονδίνο
 
Το μυστηριώδες συμβάν άφησε ίχνη στους δακτύλιους ανάπτυξης των δέντρων -εικόνα αρχείου
Το μυστηριώδες συμβάν άφησε ίχνη στους δακτύλιους ανάπτυξης των δέντρων
Μια ριπή φορτισμένων σωματιδίων υψηλής ενέργειας έπληξε τη Γη κάποια στιγμή τη διετία 774-775 μ.Χ, αποκαλύπτει έρευνα στους δακτύλιους αιωνόβιων δέντρων. Όμως, οι πιθανές εξηγήσεις που εξέτασαν οι ερευνητές δείχνουν να καταρρίπτονται, αφήνοντας το μυστήριο αναπάντητο.

Η αποκάλυψη έρχεται από την ομάδα του Δρ Φούσα Μιγιάκε στο Πανεπιστήμιο της Ναγκόγια, η οποία εξέτασε τους κορμούς ιαπωνικών κέδρων και μέτρησε σε κάθε δακτύλιο ανάπτυξης τα επίπεδα του άνθρακα-14.

Το ραδιενεργό αυτό ισότοπο του άνθρακα, στο οποίο βασίζεται η πλέον διαδεδομένη τεχνική ραδιοχρονολόγησης, σχηματίζεται κατά το βομβαρδισμό της ατμόσφαιρας με κοσμικές ακτίνες -φορτισμένα σωματίδια που καταφθάνουν από το διάστημα με ακραίες ταχύτητες. Η σύγκρουση των σωματιδίων αυτών με άτομα της ατμόσφαιρας οδηγεί στην παραγωγή νετρονίων, τα οποία με τη σειρά τους διασπούν ένα ισότοπο του αζώτου, το άζωτο-14, και το μετατρέπουν σε άνθρακα-14.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Nature, η ανάλυση αποκάλυψε ότι σε διάστημα ενός έτους, από το 774 έως το 775 μ.Χ., τα επίπεδα του 14C στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν κατά 1,2%, μια μεταβολή που χαρακτηρίζεται ακραία.

Τα μόνα φαινόμενα που είναι γνωστό ότι μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του ατμοσφαιρικού άνθρακα-14 είναι οι ακτίνες-γ από εκρήξεις υπερκαινοφανών αστέρων (σουπερνόβα) και οι καταιγίδες πρωτονίων που συνοδεύουν μεγάλες ηλιακές καταιγίδες.

Όμως η εξήγηση του σουπερνόβα δεν δείχνει να επιβεβαιώνεται. Για να προκαλέσει μια τόσο μεγάλη αύξηση του 14C, η κοσμική έκρηξη θα έπρεπε να είναι τόσο ισχυρή ώστε θα γινόταν ορατή ακόμα και γυμνό μάτι, όπως συνέβη για παράδειγμα με τα σουπερνόβα του 1006 και του 1054 μ.Χ. Εξάλλου, τα κατάλοιπα του σουπερνόβα θα ήταν ακόμα και σήμερα ορατά για τα ραδιοτηλεσκόπια και τα τηλεσκόπια ακτίνων-Χ.

Εξίσου απίθανο φαίνεται και το ενδεχόμενο μιας ηλιακής καταιγίδας: για να προκαλέσει την παρατηρούμενη αύξηση του 14C, η καταιγίδα θα έπρεπε να υπερέβαινε κατά πολύ την ισχυρότερη ηλιακή έκρηξη που έχει παρατηρηθεί ως σήμερα. Ένα τέτοιο συμβάν, εξάλλου, θα προκαλούσε το πιο εντυπωσιακό σέλας που έχει δει ποτέ ο άνθρωπος, το οποίο δεν θα έμενε απαρατήρητο στους ιστορικούς της εποχής.

Η ριπή ακτινοβολίας του 8ου αιώνα παραμένει επομένως ανεξήγητη. Ό,τι κι αν ήταν, όμως, πιθανώς θα μπορούσε να πλήξει και πάλι τον πλανήτη.
Newsroom ΔΟΛ