Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Επίσημη ανακοίνωση Χιλή: Ίσως να πετάνε UFO πάνω από τη χώρα

Χιλή: Ίσως να πετάνε UFO πάνω από τη χώρα
Η φωτογραφία που εξετάστηκε από το χιλιανό Κέντρο Ερευνών Ανώμαλων Εναέριων Φαινομένων με την ένδειξη "αντικείμενο προς ανάλυση" δίπλα στο φερόμενο ως ΑΤΙΑ 
 
Σαντιάγο, Χιλή
Η κυβέρνηση της Χιλής εξέδωσε πριν μερικές ημέρες μια επίσημη ανακοίνωση μετά την ενδελεχή επιστημονική έρευνα που διεξήγαγε σε μια σειρά από φωτογραφίες που υποτίθεται ότι απεικονίζουν ένα φωτεινό ΑΤΙΑ (UFO) στον ουρανό της χώρας.
Οι φωτογραφίες αλλά και ένα βίντεο πάρθηκαν ακριβώς πριν δυο χρόνια, τον Απρίλιο του 2013, πάνω από το απομονωμένο ορυχείο χαλκού στο Κολαχουάσι στη βόρεια Χιλή.
Οι μεταλλωρύχοι περιέγραψαν πώς το αντικείμενο πετούσε σε μεγάλο ύψος, σχεδόν στα 600-800 μέτρα,  κάνοντας ελιγμούς και στο τέλος μετατράπηκε σε κάτι σαν ασημένια σφαίρα. Οι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι το ιπτάμενο αντικείμενο αιωρούνταν στον ουρανό για περίπου μια ώρα και ότι ήταν απολύτως αθόρυβο.
Οι εργάτες που τράβηξαν τις φωτογραφίες και το βίντεο με μια κάμερα τύπου Kenox Samsung S860, επέλεξαν να τις κρατήσουν κρυφές φοβούμενοι ότι θα γελοιοποιηθούν.
Όταν όμως τις έδειξαν σε ένα από τα αφεντικά τους, αυτός επέμεινε να στείλουν αντίγραφό τους στο Χιλιανό Κέντρο Ερευνών Ανώμαλων Εναέριων Φαινομένων (CEFAA) που υπάγεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Χιλής.
Οι επιστήμονες του Κέντρου έπιασαν αμέσως δουλειά. Ανέλυσαν τα πάντα με τη βοήθεια της τελευταίας τεχνολογίας. Επίσης, επιβεβαίωσαν πως το αντικείμενο που έχει καταγραφεί στο βίντεο έχει διάμετρο πέντε με δέκα περίπου μέτρα και εκτελεί οριζόντιες και κάθετες κινήσεις που κανένα άλλο αεροσκάφος δεν μπορεί να κάνει.
Από το CEFAA αποκλείουν την περίπτωση να πρόκειται για drone, πειραματικά αεροσκάφη, μετεωρολογικά μπαλόνια ή άλλες στρατιωτικές ασκήσεις που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το περιστατικό. Ένας μετεωρολόγος απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για σύννεφο ή κάποιο άλλο καιρικό φαινόμενο.
Κάπως έτσι, αποφάνθηκαν πως το αντικείμενο αυτό «δεν πρόκειται ούτε για κάποιο καιρικό φαινόμενο, ούτε για κάποια ανθρώπινη κατασκευή».
«Το φωτεινό αντικείμενο φαίνεται να εκπέμπει τη δική του ενέργεια, γεγονός που το καθιστά υποψήφιο για ΑΤΙΑ», καταλήγει η σχετική έκθεση από το Κέντρο.
Με τα ευρήματα των Χιλιανών επιστημόνων συντάχθηκε κι ένας αμερικανός ειδικός που μελέτησε τις φωτογραφίες.
«Το αντικείμενο σίγουρα χρήζει περαιτέρω ανάλυσης κι έρευνας, αλλά μπορώ να σας πω πως δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Αυτό σημαίνει πως είναι πρόκειται για οπτική απάτη, είτε για ένα πραγματικό ΑΤΙΑ. Και στην προκειμένη περίπτωση, δεν βλέπω να υπάρχει κάτι ψεύτικο», λέει ο Μπρους Μάκαμπι, ειδικός αναλυτής φωτογραφιών του Αμερικανικού Ναυτικού.
Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η δύναμη της φύσης...

Οι σεισμολόγοι λένε πως η δύναμη του σεισμού ήταν τόσο μεγάλη που άλλαξε εμφανώς η μορφολογία του εδάφους στη περιοχή του Έβερστ. Ακολουθούν videos με τις χιονοστιβάδες που δημιουργήθηκαν. Δυστυχώς αρκετοί από τους ορηβάτες στο καταυλισμό βάσης Α σκοτώθηκαν.


Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Εξαφανίζεται με ανησυχητικό ρυθμό η Νεκρά Θάλασσα αφήνοντας πίσω της χιλιάδες καταβόθρες


Η Νεκρά Θάλασσα εξαφανίζεται σε ανησυχητικό ρυθμό, αφήνοντας πίσω χιλιάδες καταβόθρες και κρατήρες κατά μήκος της ακτογραμμής της.
Η Νεκρά Θάλασσα – η οποία είναι στην πραγματικότητα μια λίμνη – είναι γνωστή για το σχεδόν 10 φορές πιο αλμυρό νερό της από τους ωκεανούς και επίσης για το γεγονός ότι βρίσκεται στο χαμηλότερο υψόμετρο.
Ωστόσο, κατά τις τελευταίες δεκαετίες,καταβόθρες ξεπροβάλλουν στις ακτογραμμές από το πουθενά.
Υπάρχουν περισσότερες από 3.000 καταβόθρες και κρατήρες στις όχθες της Νεκρής Θαλάσσης, αναφέρει το ABC News. Και μερικές από αυτές έχουν βάθος 40 μέτρα – όσο περίπου ένα κτίριο οκτώ ορόφων.
Ο Gidon Bromberg, Ισραηλινός σκηνοθέτης στο EcoPeace της Μέσης Ανατολής, δήλωσε στο ABC News ότι «αυτές οι καταβόθρες είναι το άμεσο αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην περιοχή.»
1

2
Η Νεκρά Θάλασσα χάνει πάνω από 2 δισεκατομμύρια γαλόνια νερού κάθε χρόνο εξαιτίας της εκτροπής των νερών από την κύρια πηγή που ανεφοδιάζει την λίμνη – τον Ιορδάνη ποταμό – που από το 1960, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion της Νεγκέβ.
Η εξόρυξη μετάλλων από τη Νεκρά Θάλασσα έχει επίσης συμβάλει στην μείωση της λίμνης.
3

4

5

6

7

8

9

10
Τα 2 δισεκατομμύρια γαλόνια νερού μεταφράζεται σε μείωση της στάθμης των υδάτων σε ένα μέτρο κάθε χρόνο (κατά μέσο όρο), ή συνολικά 30 μέτρα από το 1970, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Duke.
«Με το επίπεδο της Νεκρής Θαλάσσης να πέφτει τόσο γρήγορα, αυτές οι καταβόθρες είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο Mark Wilson, καθηγητής γεωλογίας στο Κολέγιο του Γούστερ. Αν και αρκετοί ερευνητές έχουν διαφορετικές θεωρίες, δεν είναι πολλοί αυτοί που διαφωνούν, ότι αυτό είναι το φαινόμενο πίσω από την πτώση της στάθμης των υδάτων.
Ο David Ozsvath, καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, δήλωσε ότι κάτω από το αργιλώδες επιφανειακό έδαφος υπάρχουν σπηλαιώδεις αίθουσες που γεμίζουν με νερό.
Ωστόσο, καθώς αυτές οι υπόγειες θέσεις ξεραίνονται με την υποχώρηση της στάθμης των υδάτων, το επιφανειακό στρώμα μπορεί να καταρρεύσει δημιουργώντας χάσματα κατά μήκος των ακτών.
Ο Ozsvath είπε επίσης ότι οι καταβόθρες εμφανίζονται με την πάροδο ενός ορισμένου χρόνου, ενώ άλλες εμφανίζονται κατά την διάρκεια μιας μόνο νύχτας. Ένας σεισμός ή ακόμα και μια δυνατή βροχή μπορεί να δημιουργήσει επίσης μια καταβόθρα η κρατήρα.
Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των αναπτυσσομένων κρατήρων θα μπορούσε να μειωθεί εκτρέποντας λιγότερο νερό από τον Ιορδάνη ποταμό και επιτρέποντας στη στάθμη των υδάτων να αυξηθεί.



Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ίχνη υγρού νερού στον Άρη σύμφωνα με επιστήμονες

Ίχνη υγρού νερού στον Άρη σύμφωνα με επιστήμονες
Οι επιστήμονες γνώριζαν εδώ και καιρό ότι στον Άρη υπάρχει νερό με μορφή πάγου στους πόλους του, καθώς και υδρατμοί στην ατμόσφαιρά του, ενώ προ ημερών έγινε και η εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρχουν επίσης χιλιάδες παγετώνες σκεπασμένοι από την αρειανή σκόνη.

Τώρα, για πρώτη φορά, νέες εκτιμήσεις με βάση τα στοιχεία που συνέλλεξε το ρόβερ Curiosity της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει υγρό νερό και μάλιστα λίγο κάτω από την επιφάνεια.
Το νερό αυτό μαζεύεται τα κρύα βράδια και εξατμίζεται πάλι μετά την ανατολή του Ήλιου, σε ένα αέναο κύκλο. Αν αυτό όντως συμβαίνει (και πρέπει να υπάρξει επιβεβαίωση με άμεση παρατήρηση), τότε οι μελλοντικοί αστροναύτες στον «κόκκινο πλανήτη» θα μπορούσαν να πίνουν νερό.
Όπως διαπιστώθηκε, στο έδαφος του Άρη υπάρχουν υπερχλωρικές ενώσεις (άλατα), που χαμηλώνουν το σημείο ψύξης έως τους μείον 70 βαθμούς Κελσίου, έτσι ώστε το νερό να μην γίνεται πια πάγος, αλλά να παραμένει σε υγρή και αλμυρή μορφή (για τον ίδιο λόγο στη Γη ρίχνουμε αλάτι για να μην παγώσουν οι δρόμοι τον χειμώνα).
Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience", ανακάλυψαν υπερχλωρικό ασβέστιο, ένα άλας το οποίο απορροφά υδρατμούς από την ατμόσφαιρα, ιδίως στη διάρκεια των αρειανών νυχτών, και τους μετατρέπει σε ένα λεπτό υγρό στρώμα άλμης.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Τα μυστήρια του ναού της Σαλαμάνκα – Ο περίεργος σκαλιστός αστροναύτης ηλικίας 500 ετών


http://apocalypsejohn.com/wp-content/uploads/SALAMANCA-ASTRONAUT-700x360.jpg

Πως θα σας φαινόταν εάν κατά την επίσκεψή σας σε έναν Καθεδρικό Ναό ηλικίας «ηλικίας» άνω των 500 ετών και τη στιγμή που εισερχόσασταν σε αυτόν αντικρίζατε έναν σκαλιστό αστροναύτη;
Σίγουρα θα αναρωτιόσασταν- και εύλογα μάλιστα- πως οι τεχνίτες του ναού σκέφτηκαν να σκαλίσουν έναν εξερευνητή του διαστήματος με πλήρη εξάρτηση, ακριβώς όπως αυτή των αστροναυτών της NASA, όταν στην εποχή τους δεν υπήρχε καν η αντίστοιχη λέξη…
Κι όμως υπάρχει και το συγκεκριμένο σκαλιστό αποτελεί ένα από τα πολλά ευφάνταστα και περίτεχνα έργα που «ντύνουν» τον Καθεδρικό Ναό της Σαλαμάνκα της Ισπανίας, ο οποίος και αποτελεί ένα από τα αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα της πόλης.
Ο ναός, ηλικίας 500 και πλέον ετών, κοσμείται από πολυάριθμες σκαλιστές αναπαραστάσεις οι οποίες, όπως πολλοί συνεχίζουν να πιστεύουν, κρύβουν…μυστικά από τις αποκαλυπτικές ενοράσεις και προβλέψεις “φωτισμένων» ανθρώπων του Μεσαίωνα.
Αυτή την εξήγηση, επιλέγουν να δίνουν μέχρι σήμερα αρκετοί λάτρεις των μυστηρίων, των αστικών μύθων και θρύλων για να ερμηνεύσουν και το γλυπτό που κοσμεί την πρόσοψη πάνω στη βόρεια είσοδο του ναού όπου εμφανίζεται ο αστροναύτης. Αυτός μάλιστα φέρει όλο τον σύγχρονο, ειδικό εξοπλισμό, ακριβώς σαν αυτό της NASA ή των Ρώσων κοσμοναυτών.
Ακόμη και τον ειδικό αναπνευστήρα…Με το δεξί του χέρι, πιάνει το φύλλωμα μιας αμπέλου και φαίνεται να το χρησιμοποιεί για να κρατηθεί.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
SALAMANCA-ASTRONAUT_2
Ποια είναι όμως η λογική εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί για το πως εμπνεύστηκαν οι τεχνίτες του ναού, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε τον 16ο αιώνα και ολοκληρώθηκε τον 18ο, τη συγκεκριμένη αναπαράσταση;
Τα δε “μυστήρια” του ναού δεν σταματούν εκεί. Σε άλλο σημείο της πρόσοψης και πολύ κοντά στον αστροναύτη παρατηρεί κανείς ένα άλλο περίεργο γλυπτό. Ένα δράκο που…κρατάει ένα παγωτό χωνάκι!
SALAMANCA-CATEDRAL-NUEVA
Κι όμως υπάρχει εξήγηση
Για να αποκρυπτογραφήσουμε αυτό το όχι και τόσο ανεξήγητο μυστήριο, αρκεί μια προσεκτική ματιά στο παρελθόν και την πιο λογική τουλάχιστον εξήγηση φαίνεται δίνει η ιστοσελίδα m.theepochtimes.com
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στη Σαλαμάνκα υπάρχουν δύο Καθεδρικοί. Ο ένας είναι ο παλιός ναός που φέρει την ονομασία “Catedral Vieja” και η κατασκευή του ξεκίνησε περί τα μέσα του 12ου αιώνα, δηλαδή στην “καρδιά” των Μεσαιωνικών Χρόνων και κατά συνέπεια είναι ένας εκ των παλαιότερων ναών της Ευρώπης.
Ο άλλος, είναι ο νέος Καθεδρικός – “Catedral Nueva” η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1513 και ολοκληρώθηκε το 1733.
SALAMANCA-ASTRONAUT
Αστροναύτες ή κοσμοναύτες φυσικά δεν υπήρχαν ούτε τον 12ο αιώνα ούτε το 16ο ούτε τον 18ο. Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη φιγούρα δεν θα μπορούσε να είχε σμιλευτεί σε καμία από αυτές τις περιόδους.
Το σκάλισμα είναι στη πραγματικότητα μια προσθήκη που έγινε στο νέο Καθεδρικό κατά την αποκατάσταση του νέου Καθεδρικού το 1992. Εκείνη την περίοδο, η είσοδος του ναού – Puerta de la Ramos όπως ονομάζεται- παρουσίαζε σημαντικές φθορές.
Το σκάλισμα με την εικόνα του αστροναύτη φημολογείται πως προστέθηκε από τον τεχνίτη Miguel Romero ο οποίος εργαζόταν υπό την εποπτεία του Jerónimo García de Quiñones.
SALAMANCA-DRAGON
Οι δύο άνδρες ακολούθησαν τις «επιταγές» του Αρχαίου Κώδικα. Ακολουθώντας δηλαδή την παράδοση και προχωρώντας στην αποκατάσταση του ναού, έκαναν κάποιες προσθήκες οι οποίες αντιστοιχούν σε γεγονότα της σύγχρονης εποχής αφήνοντας έτσι το ναό τη δική τους σφραγίδα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι τεχνίτες επέλεξαν να αφήσουν το αποτύπωμά τους προσθέτοντας έναν αστροναύτη. Ανάλογη προσθήκη εκτιμάται πως είναι και ο δράκος με το παγωτό χωνάκι.
SALAMANCA-OLD-CATHEDRAL
SALAMANCA-CATEDRAL-NUEVA
Οι υποστηρικτές ωστόσο των εναλλακτικών θεωριών, επιμένουν πως ο αστροναύτης ήταν σκαλισμένος στο ναό από παλιά και πως το έργο αποκατάστασης του Καθεδρικού απλά ανέδειξε το κατεστραμμένο γλυπτό.
Το μυστήριο συνεχίζει να ανατροφοδοτείται καθώς δεν υπάρχουν φωτογραφίες πριν την αποκατάσταση ούτε μαρτυρίες- στα αρχεία του ναού- που να επιβεβαιώνουν πως ο αστροναύτης δεν υπήρχε πριν ξεκινήσουν οι εργασίες.
SALAMANCA-CATEDRAL-NUEVA
Ο αστροναύτης πάντως καταστράφηκε το 2010 από βανδάλους και πάλι σύμφωνα με τον Αρχαίο Κώδικα. Στη φωτογραφία φαίνεται να έχει κομμένο το δεξί χέρι ενώ και το πρόσωπό του έχει καταστραφεί. Αργότερα η ζημιά αποκαταστάθηκε.
SALAMANCA-ASTRONAUT
Η πόλη Σαλαμάνκα πάντως “φιλοξενεί” και άλλα περίεργα γλυπτά όπως το σκάλισμα στη πρόσοψη του Πανεπιστημίου όπου εμφανίζεται περίτεχνα σχήματα και σχέδια. Σε ένα σημείο, κρύβεται ένα κρανίο με ένα βάτραχο στον κορυφή του.
Το συγκεκριμένο σκάλισμα είναι μάλλον παλιό, μέσα 16ου αιώνα. Εκτιμάται πως αναπαριστά τον πρίγκιπα Juan ο οποίος πέθανε σε ηλικία 20 ετών το 1479. Ο βάτραχος, εκτιμάται πως αναπαριστά το γιατρό που είχε αναλάβει τη θεραπεία του.
Η Σαλαμάνκα είναι από τις παλαιότερες πόλεις της Ισπανίας στα βορειοδυτικά της Μαδρίτης. Τον 3ο αιώνα π.Χ. Κατακτήθηκε από τους Καρχηδόνιους, πέρασε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και στη συνέχεια τέθηκε υπό την κατοχή των Μαυριτανών. Στην πόλη υπάρχουν πολλά μνημεία από διάφορες περιόδους. Το 1998 η Σαλαμάνκα χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
SALAMANCA_1
SALAMANCA_2
IMG_0687
Baroque patio of the Escuelas Menores
Πηγή: Huffingtonpost.gr

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ξυπνούν σιγά σιγά οι αρκούδες από την χειμερία νάρκη

«Ξυπνούν» από τον μακρύ φετινό χειμέριο ύπνο τους οι αρκούδες στο καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Το βιολογικό ρολόι των αρκούδων που ζουν στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» συγχρονίστηκε με την επίσημη έναρξη της Άνοιξης αφού οι περισσότερες άρχισαν να ξυπνούν από το χειμέριο ύπνο τους, που ήταν μακρύτερος φέτος λόγω του μεγάλου χειμώνα.

<p>  Ο Κυριάκος μόλις ξύπνησε από τον μακρύ φετινό χειμέριο ύπνο του. Πηγή φωτό: Αρκτούρος</p>
Ο Κυριάκος μόλις ξύπνησε από τον μακρύ φετινό χειμέριο ύπνο του.
Πηγή φωτό: Αρκτούρος
Μάλιστα από το ερχόμενο Σάββατο, 21 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία μπαίνουμε και επισήμως στην Άνοιξη, το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες. Οι πρώτες αρκούδες που ξύπνησαν ήταν τα δύο αδέρφια, ο Μανώλης με τον Κυριάκο, που είναι και οι νεαρότερες αρκούδες.
Τον περισσότερο χρόνο εκτός της φωλιάς της περνάει πλέον και η Μπάρμπαρα, ενώ και οι υπόλοιπες αρκούδες αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν από το χώρο που κοιμήθηκαν το χειμώνα. Η μοναδική αρκούδα που παραμένει στη φωλιά της είναι η Τασούλα.
Οι περισσότερες αρκούδες δείχνουν νωχελικές και η διάθεσή τους για φαγητό δεν έχει επανέλθει ακόμη, κάτι που είναι φυσιολογικό όταν ξυπνάνε από το χειμέριο ύπνο.

<p>  Πηγή φωτό: Αρκτούρος</p>
Πηγή φωτό: Αρκτούρος
Οι επισκέπτες μπορούν από αυτό το Σάββατο, 21 Μαρτίου, να επισκέπτονται το Καταφύγιο καθημερινά (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα 10.00-16.30 (Ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Ανοικτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργία θα είναι και οι άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου, το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας (ώρες λειτουργίας 10.00-16.30) και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.